Trnava: Mladík pod vplyvom alkoholu zrazil chodkyňu

Polícia vyšetruje ďalšiu tragickú dopravnú nehodu. Mladý vodič pri nej v Trnave zrazil chodkyňu na priechode pre chodcov.

Nehoda sa stala dnes ráno okolo 7.00 h. Vodič z z obce Bohdanovce nad Trnavou viedol osobné auto VW Passat od Špačinskej ulice smerom na Hlbokú. Na svetelnej križovatke so Starohájskou ulicou pravdepodobne nerešpektoval červenú na semafore a vysokou rýchlosťou prechádzal cez križovatku. Na priechode pre chodcov zrazil 54-ročnú ženu, ktorá prechádzala na zelenú. V dôsledku nárazu chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné so životom.

Dychovou skúškou polícia zistila u vodiča požitie alkoholu, bola mu nameraná hodnota 1,01 mg, čo je v prepočte 2,1 promile. Počas dokumentovania a odstraňovania následkov nehody polícia asi na tri hodiny uzatvorila Hlbokú ulicu a vykonávala odklon premávky. V súčasnosti je cesta plne prejazdná.

„Polícia žiada svedkov, ktorí nehodu videli, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 a pomohli tak jej včasnému a riadnemu objasneniu. Zároveň apelujeme najmä na mladých vodičov, aby k vedeniu vozidiel pristupovali maximálne zodpovedne. Alkohol a frajerina za volantom nemajú čo robiť! Dodržiavať predpisy treba nie preto, aby vás policajti nenachytali, ale aby nedochádzalo ku zbytočným tragédiám. Aj v tomto prípade vyhasol nevinný ľudský život. Snáď sa z toho aspoň zopár jedincov poučí,“ uviedla hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustr. foto: MP