Tri kľúče pre Katarínu otvoria brány hradov Beckov a Čachtice

História, ktorá nás spája. S takýmto podtitulom sa bude niesť celá tohtoročná turistická sezóna na hradoch Beckov, Čachtice a na Plaveckom hrade, ktoré uzavreli spoluprácu.

Slávnostné otvorenie sezóny v Beckove a Čachticiach sa začne víkendovým (6. a 7. apríla) podujatím Tri kľúče pre Katarínu, ktoré vďaka svojmu autentickému dobovému príbehu prepája všetky tri hrady. Spoznajte strastiplný príbeh mladej Kataríny z rodu Stiborovcov a pomôžte jej získať späť jej panstvo.

Pre deti sú pripravené dobové hry, ale aj skvelá kráľovská čokoláda. Tešiť sa môžete aj na šermiarov, razbu mincí či písanie kráľovskej depeše. Staňte sa stredovekým poštárom, preneste list z hradu Beckov na Čachtický hrad alebo opačne a získajte dukát kráľa Žigmunda Luxemburského.

Počas prvého aprílového víkendu (6. a 7.) predstavia na hrade Beckov aj suvenírovú bankovku v nominálnej hodnote 0 € s motívom Beckovského a Čachtického hradu.

Tohtoročnou novinkou je aj špeciálna Výstava stredovekého kúpeľníctva a lekárstva v priestoroch
Beckovského hradu, ktorú otvoria v sobotu 6. apríla.

A lákadlom je aj tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok na Beckovskom hrade, ktoré si môžete vychutnať počas celých sviatkov od 19. do 22. apríla.

Zdroj: Tlačová správa – Hrad Beckov