V Trnave už kúpalisko otvorili, Piešťanci si musia počkať

Jediný plavecký bazén v Piešťanoch s dĺžkou 50 metrov privíta tento rok prvých návštevníkov až v polovici júna. Trnavské mestské kúpalisko Castiglione je už otvorené.

Kúpalisko Eva prevádzkuje Klub vodného póla Kúpele Piešťany. Jeho zástupca Martin Berlanský pre zpiešťan.sk uviedol, že otvorenie 87. sezóny je naplánované na tretí júnový týždeň. Verejnosť by si tak mohla začať užívať plavecký bazén aj termálnu vodu od 14. júna. Presný termín otvorenia však zatiaľ nie je známy.

Bude závisieť aj od epidemickej situácie. Vodnopólisti predpokladajú, že od polovice júna bude mať okres Piešťany v covid automate žltú farbu, čo umožňuje využiť polovicu maximálnej kapacity kúpaliska. „Ďalším faktorom je tiež počasie, ktoré je dosiaľ pomerne chladné a nestále,“ dodal M. Berlanský.

Podľa jeho slov vstupné mierne zdražie vzhľadom na rast prevádzkových nákladov. „Ale môžeme návštevníkov upokojiť, že ceny zostanú na prijateľnej úrovni, podobne ako v predchádzajúcich rokoch,“ pokračoval zástupca vodnopólového klubu. Otváracie budú rovnaké ako v minulosti.

Prevádzkovatelia pred každou sezónou na Kúpalisku Eva niečo vylepšia alebo opravia. Vlani zmodernizovali systém cirkulácie vody v plaveckom bazéne, teraz ho plánujú doladiť, aby bola jej kvalita na rovnakej úrovni počas celej sezóny. „Zároveň postupne vymieňame lehátka, v tomto roku ich pribudne 50 nových,“ dodal Martin Berlanský.

Evu v predchádzajúcih rokoch otvárali väčšinou na prelome mája a júna. Vlani to bolo kvôli pandémii až 20. júna. Vďaka termálnej vode trvá letná sezóna vždy až do konca septembra.

Kúpalisko patrí Slovenským liečebným kúpeľom Piešťany, vodnopólisti ho prevádzkujú s finančnou pomocou radnice, ktorá na tento účel v uplynulých rokoch posielala peniaze cez oblastnú organizáciu cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Trnavské rádio v utorok (1. 6.) informovalo o otvorení mestského kúpaliska Castiglione, ktoré môže verejnosť navštíviť každý deň v čase od 9.00 do 19.30 h. Aktuálne je kapacita kvôli epidemickej situácii obmedzená na 30 %. To znamená, že v areáli môže byť maximálne 350 ľudí.

Podľa trnavskej radnice bude v najbližších dňoch verejnosti sprístupnený aj areál prírodného kúpaliska v Kamennom mlyne. Návštevníci ho budú môcť využiť na športovanie či voľnočasové aktivity, k dispozícii budú aj tri stánky s občerstvením. Na osvieženie budú v prevádzke sprchy.„V polovici mesiaca by sme radi začali napúšťať bazén, bez dostatočného počtu personálu to však nie je možné. Na prírodnom kúpalisku potrebujeme osem plavčíkov, hľadáme ich prostredníctvom pracovných inzerátov i výziev v médiách,“ vysvetlil Peter Pčolka, riaditeľ Správy majetku mesta Trnava.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič