Oprava bazéna je hotová, Kúpalisko Eva zaháji 88. sezónu

Po rozsiahlej rekonštrukcii vonkajšieho bazéna otvoria Kúpalisko Eva pre verejnosť v sobotu 11. júna 2022 o 11.00 h.

Druhý júnový víkend bude podľa aktuálnej meteorologickej predpovede teplý a slnečný. Počasie by teda malo priať otvoreniu 88. sezóny na legendárnom Kúpalisku Eva. Jeho vonkajší bazén prešiel v uplynulých mesiacoch rozsiahlou rekonštrukciou, ale už je napustený.

„Hotové, vyskúšané, pripravené. Brány, teda vstupné dvere, otvárame 11.6. tešíme sa na Vás,“ hlásia prevádzkovatelia z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany prostredníctvom instagramového účtu kúpaliska Eva.

Vonkajší 50-metrový bazén vyžadoval opravu kvôli vydutému dnu. Vodnopólisti od januára odstránili dve vrstvy dna bazéna, dohromady išlo o 120 metrov kubických materiálu. V priebehu rekonštrukcie zistili, že jej rozsah prác bude približne o tretinu väčší než pôvodne predpokladali. Po odstránení poškodených častí nasledovala montáž technológie bazéna a laminovanie jeho povrchov.

Niektoré fázy rekonštrukcie zabezpečovali vodnopólisti svojpomocne, na ďalšie objednali odborné firmy. Opravu musia financovať zo vstupného.

Klub vodného póla Kúpele Piešťany prevádzkuje Kúpalisko Eva na základe zmluvy so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany, ktoré sú jeho vlastníkom. Prostredníctvom oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany im na to prispieva radnica.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič