Testovanie: Termíny na prvé aprílové dni sú už k dispozícii

Ešte v utorok (30. 3.) dopoludnia sa dalo cez portál korona.gov.sk prihlásiť na bezplatné antigénové testovanie v Piešťanoch len do konca marca. Večer pribudli stovky voľných termínov aj na prvé aprílové dni. Piešťanská radnica zriadi odberné miesto v Kine Fontána aj počas veľkonočného víkendu.

V stredu (31. 3.) ráno bolo možné si rezervovať termín testu na ochorenie covid-19 v areáli hotela Granit na Teplickej ulici, ale aj v dvoch unimobunkách na Ulici A. Hlinku. V ponuke chýbali odberné miesta na Kúpeľnom ostrove a pri poliklinike, ale v priebehu dňa aj tie pribudli. V Piešťanoch sa teda od apríla testuje na rovnakých miestach ako doteraz.

Výpadok možnosti rezervovať si termín na prvé aprílové dni súvisel s uzatváraním dodatkov k zmluvám medzi prevádzkovateľmi odberných miest a ministerstvom zdravotníctva. Rezort im za antigénové testovanie znížil paušálne platby.

Odberné miesto v Kine Fontána (Beethovenova 8), ktoré zriaďuje mesto Piešťany, bude otvorené v sobotu a v nedeľu 3. a 4. apríla od 8.00 do 19.15 h (s prestávkami pre personál v časoch 11.00 – 12.00 h a 17.00 – 17.30 h). Možnosť rezervovať si presný termín spustia v piatok 2. apríla o 12.50 h na tejto adrese: https://services.bookio.com/mesto-piestany/widget

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič