Testovanie na Covid-19 bude pri poliklinike

Indikovaní pacienti by mohli už budúci týždeň začať využívať služby odberného miesta pre okres Piešťany. Nemocnica Alexandra Wintera (NAW) pripravuje na tento účel priestory v budove polikliniky.

Zdravotníkom, ktorí budú robiť odbery za účelom zistenia nového koronavírusu, nebude slúžiť unimobunka pri nemocnici v centre Piešťan, ale doteraz nevyužívané priestory v budove polikliniky na južnom okraji mesta. Prostredníctvom Piešťany TV o tom informoval riaditeľ NAW Štefan Kóňa.

„Tieto priestory boli doteraz nevyužité, musíme ich sfunkčniť. Ak by sa našli nejaké stavebné firmy, ktoré by nám vedeli pomôcť, budem len rád,“ povedal riaditeľ a dodal, že cieľom je o týždeň otvoriť odberné miesto pre okres Piešťany.

Vzorky budú odborní pracovníci brať indikovaným pacientom pravdepodobne z auta, spracujú ich v priestoroch, ktoré na to v poliklinike nemocnica vyhradí.

„Ak budeme testovať ľudí v rámci nášho okresu, budeme vedieť, aké tu máme možné zdroje infekcie,“ pokračoval Štefan Kóňa. Vyhodnotenie testov nebude prebiehať v Piešťanoch, vzorky musia zasielať do iných miest. Riaditeľ NAW dodal, že ak to bude možné, pokúsi sa získať aj prístroje, ktoré umožnia vyhodnocovať testy aj v Piešťanoch.

Celé vyjadrenie riaditeľa NAW si môžete pozrieť tu:

Text a foto: Martin Palkovič