V piešťanskej nemocnici platí zákaz návštev

Kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii platí od 26. júla 2022 až do odvolania v Nemocnici Alexandra Wintera (NAW) zákaz návštev.

Obmedzenie návštev kvôli stúpajúcemu počtu prípadov ochorenia covid-19 zaviedlo na Slovensku viacero zdravotníckych zariadení.

Pacientov v piešťanskej nemocnici môže navštevovať kňazi, ktorí podávajú sviatosť pomazania ťažko chorým a umierajúcim. Výnimku majú aj blízki zomierajúcich pacientov, musia sa však preukázať výsledkom antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín. Pri splnení tejto podmienky môžu rodičia sprevádzať hospitalizované dieťa a taktiež môže byť otec prítomný pri pôrode.

Očkovanie proti ochoreniu covid-19 prebieha v budove piešťanskej polikliniky vždy v piatok od 8.00 do 10.00 h. Štvrtú dávku dostanú záujemcovia nad 50 rokov. „Prosíme záujemcov o očkovanie, aby sa podľa možnosti zaregistrovali na stránke www.korona.gov.sk. Uľahčia nám tým objednávanie vakcín na každý piatok a oni budú mať istotu, že vakcína je pre nich objednaná v súlade s ich registráciou,“ uviedla Mária Baďurová, asistentka riaditeľa NAW.

Text a foto: Martin Palkovič