TAVOS: Dozorná rada urobila zmeny v predstavenstve

Vznik dcérskej spoločnosti, ale ani navýšenie základného imania na poslednom Valnom zhromaždení Trnavskej vodárenskej spoločnosti starostovia a primátori neodsúhlasili. Novo menovaná dozorná rada je nespokojná s činnosťou predstavenstva, preto dnes urobila personálne zmeny.

Za doterajším dianím v Trnavskej vodárenskej spoločnosti bola podľa primátora Piešťan snaha o „vytvorenie možností ako nad ňou získať kontrolu.“ Primátor Miloš Tamajka, ktorý je novým predsedom dozornej rady, to povedal po včerajšom zasadnutí zastupiteľstva. Poslancov tiež informoval o aktuálnej situácii v TAVOSe.

Doterajšie kroky manažmentu spoločnosti podľa jeho slov viedli k založeniu dcérskej spoločnosti. „Dostal som aj zápisnice z hlasovania predchádzajúcej dozornej rady, v ktorých som sa dočítal, že stará dozorná rada 18. mája odporúčala založenie dcérskej spoločnosti.“ Za bol podľa Tamajku aj jeho predchodca Remo Cicutto.

Na júnovom mimoriadnom valnom zhromaždení akcionári dozornú radu odvolali a menovali novú. Jej členovia sa dnes zišli, aby vymenili časť predstavenstva. Musel z neho odísť aj generálny riaditeľ TAVOS-u Radoslav Jakab. O tom, či opustí aj manažérsky post, nechcel Tamajka včera špekulovať. Povedal len, že táto funkcia je obsadzovaná na základe výberového konania.

Novým predsedom predstavenstva je Pavol Nižnanský a podpredsedom Ján Kučera. Členmi sa stali Ivo Foltín a Karlo Zachar. Starosta obce Ružindol Vladimír Púčik a ekonomický riaditeľ Ivan Ščasný v tomto orgáne zostávajú.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

 

Inzercia