Starostovia zmenili dozornú radu Trnavskej vodárenskej spoločnosti

Na poste predsedu nahradil Rema Cicutta Miloš Tamajka, podpredsedom sa stal Peter Bročka. K zmenám prišlo na včerajšom valnom zhromaždení, ktoré zvolal primátor Piešťan.

Reagoval tak na napätú situáciu vo vnútri spoločnosti a obavy samospráv o budúcnosť distribútora vody v našom regióne. Akcionármi TAVOSU sú mestá a obce, na valnom zhromaždení ich zastupujú starostovia a primátori.

Výmena dozornej rady bola jediným bodom valného zhromaždenia, ktoré sa uskutočnilo včera v Piešťanoch. Po novom je jej predsedom Miloš Tamajka, podpredsedom primátor Trnavy Peter Bročka, členmi primátorka Vrbového Ema Maggiová a starostovia obcí Cífer, Kátlovce, Zavar.

Mestské zastupiteľstvo koncom apríla súhlasilo s tým, aby sa zástupcom Piešťan v dozornej rade stal nový primátor. Volení zástupcovia v Piešťanoch aj v Trnave viackrát vyjadrili obavy o budúcnosť Trnavskej vodárenskej spoločnosti. Súvisia najmä s plánom založiť dcérsku firmu, čo by mohlo viesť k strate kompetencií mies a obcí.

V najbližších týždňoch sa uskutoční riadne valné zhromaždenie, na ktorom budú akcionári oboznámení s hospodárskym výsledkom spoločnosti. Hlavnou témou však bude plánované rozdelenie TAVOS-u.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia