Správnu radu piešťanskej nemocnice rieši nový minister

Rezort zdravotníctva pripravuje podľa svojho šéfa zmeny v Správnej rade Nemocnice Alexandra Wintera. Počet členov tohto orgánu jej jadrom dlhoročného sporu medzi bývalým vedením ministerstva a zástupcami zamestnancov.

Tých v správnej rade reprezentujú sestra Magdaléna Kovačovičová a lekár Alan Suchánek, ktorý sa po parlamentných voľbách stal poslancom. Štát má mať podľa nich v správnej rade troch členov, ale od roku 2012 tam sú až štyria.

Správna rada v takomto zložení odvolala bývalého riaditeľa Róberta Mamrillu, ktorý neskôr v tejto veci vyhral súdny spor. Počet svojich zástupcov ministerstvo zdravotníctva neznížilo ani po kauze nákupu CT.
Šesťčlenná správna rada neskôr rozhodla aj o odvolaní riaditeľky Márie Domčekovej a nahradila ju jej dovtedajším námestníkom. Štefan Kóňa sa stal riaditeľom napriek rozhodnutiam viacerých orgánov, že hlasovania v takomto zložení nie sú v súlade so zákonom.

Súčasný minister zdravotníctva Tomáš Drucker dnes pre TASR povedal, že rezort dostal rozklad ministerstva vnútra a pripravuje zmeny. Prísľub ministra, že bude riešiť situáciu v Správnej rade Nemocnice Alexandra Wintera potvrdil pre TASR aj Alan Suchánek.

Text: Martin Palkovič Zdroj: teraz.sk