Nový riaditeľ: Nemocnicu musíme rozbehnúť

Po týždni od nástupu nového riaditeľa Nemocnice A. Wintera sa na svoje miesto vrátilo anestéziologické oddelenie a v pôvodných priestoroch začne v najbližších dňoch fungovať aj detské oddelenie. Rušenie pôrodnice ani iných oddelení v súvislosti s optimalizáciou v Piešťanoch nehrozí.

Nový riaditeľ piešťanskej nemocnice Miroslav Jaššo musí prioritne riešiť personálne problémy. „Nemocnica je živý systém, ktorý v Piešťanoch má päťsto drobných živých systémov. Tie, keď spolu nekomunikujú a nespolupracujú, tak sa ďalej postupovať nedá,“ povedal Miroslav Jaššo pre TV Piešťany a dodal: „Musíme rozbehnúť nemocnicu, aby nám začali fungovať všetky oddelenia.“

Medzi pacientmi obľúbený ortopéd sa stal riaditeľom na základe veľkej podpory svojich kolegov. Do funkcie ho zvolili členovia Správnej rady Nemocnice Alexandra Wintera (NAW) v pondelok 7. marca.

Už v prvých dňoch pôsobenia Miroslava Jašša vo vedení nemocnice sa anestéziologické oddelenie po dvoch rokoch vrátilo na pôvodné miesto. Z chirurgického oddelenia sa čoskoro presťahuje do svojich priestorov detské oddelenie.

Pred necelým rokom hrozilo kvôli nedostatku detských lekárov zrušenie pôrodnice. Aktuálne ich má nemocnice šesť a pomáhajú aj externisti. „Pokrývame bez problémov všetky detské služby,“ povedal M. Jaššo pre TV Piešťany a dodal, že gynekologicko-pôrodnícke oddelenie bude fungovať v nezmenenom režime.

Podľa nového riaditeľa sa pripravovaná optimalizácia siete nemocníc Piešťan v negatívnom zmysle nedotkne. V obvode NAW žije aktuálne 90-tisíc ľudí. „Ak prebehne optimalizácia, náš obvod sa zvýši na 120-tisíc, takže musíme poskytovať viac zdravotnej starostlivosti ako doteraz,“ povedal Miroslav Jaššo s tým, že žiadne oddelenie v súvislosti s optimalizáciou nemá byť zrušené.