Detské oddelenie presťahovali z chirurgie na pôvodné miesto

Farebne vymaľované chodby a izby s hračkami opäť spríjemnia pobyt detí a ich rodičov v Nemocnici Alexandra Wintera (NAW).

Detské oddelenie dostalo veselšiu podobu v októbri 2018, počas pandémie koronavírusu však bolo presunuté na chirurgické oddelenie. Teraz je znova na svojom pôvodnom mieste.

Malí pacienti, ktorých často pri pobyte v nemocnici sprevádzajú aj rodičia, boli počas pandémie umiestňovaní na chirurgické oddelenie. Krátko po vymenovaní nového riaditeľa piešťanská nemocnica oznámila, že detské oddelenie je späť vo svojich pôvodných priestoroch na treťom poschodí hlavnej budovy.

Už v prvých dňoch pôsobenia Miroslava Jašša vo vedení nemocnice sa na svoje miesto vrátilo anestéziologické oddelenie. „Sme radi, že sa nám podarilo opäť sfunkčniť detské oddelenie vo svojich pôvodných priestoroch,“ oznámila NAW prostredníctvom Facebooku vo štvrtok 17. marca. Nového riaditeľa členovia správnej rady zvolili iba pred desiatimi dňami.

V rozhovore pre TV Piešťany Miroslav Jaššo verejnosť ubezpečil, že zrušenie pôrodnice kvôli nedostatku detských lekárov v Piešťanoch nehrozí. Aktuálne ich má nemocnica šesť a pomáhajú aj externisti. „Pokrývame bez problémov všetky detské služby,“ povedal riaditeľ NAW a dodal, že gynekologicko-pôrodnícke oddelenie bude fungovať v nezmenenom režime.

Text a foto: Martin Palkovič