Službám mesta chce šéfovať aj bývalý starosta Banky

Hana Dupkaničová, Jaroslav Janeček a Andrej Cimbalík. To sú mená kandidátov, ktorí môžu šéfovať Službám mesta Piešťany. Poslancom by sa mali predstaviť na mestskom zastupiteľstve.

Vyplýva to z materiálu, ktorý radnica predložila na rokovanie mestskej rady. Do výberového konania sa prihlásilo 19 ľudí, na pohovor prišlo 11 z nich. Komisia, v ktorej boli primátor, prednostka mestského úradu aj poslankyne vybrala troch kandidátov. O víťazovi rozhodne zastupiteľstvo 1. októbra.

Najviac bodov získala Hana Dupkaničová, ktorá je tiež členkov komisie mestského zastupiteľstva pre životné prostredie. Za ňou sa umiestnil bývalý starosta obce Banka Jaroslav Janeček. Nasleduje Andrej Cimbalík, ktorý má aktuálne v Službách mesta Piešťany na starosti stredisko verejnej zelene.

Za necelý rok sa na poste riaditeľa SMP vystriedali traja ľudia. Aktuálne je vedením organizácie poverená jej doterajšia právnička Erika Studená. Zastupiteľstvo ju menovalo na dobu určitú s tým, že jej nástupca bude vybraný v priebehu leta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič