Shams zažiarili na Pressburg Dance Fest

Tanečnej skupine Shams sa opäť podarilo získať zbierku medailí na medzinárodnej tanečnej súťaži v orientálnom tanci Pressburg Dance Fest v Bratislave, ktorá sa konala počas uplynulého víkendu.

Prvenstvo piešťanské tanečnice dosiahli s autorskou choreografiou s irackým tancom, pre ktorý sú typické veľké pohyby a krútenie vlasov ako korunou ženskej krásy. Obhájili tak prvenstvo z predchádzajúcich ročníkov.

Účastníci súťaže boli zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska i Izraela, konkurencia preto bola obrovská. „Vystúpenie bolo technicky na vysokej úrovni a pohyby vlasov synchronizované. Je vidieť, že ste zohraté, že si tanec užívate,“ povedal Adam Hosman, jeden z členov medzinárodnej poroty.

V kategórii Amatér boli úspešné aj žiačky zo skupiny Shams. Brozovú medailu získala Michaela Potúčková s náročnou choreografiou a vo svojom veku 15 rokov nechala za sebou viaceré skúsenejšie tanečnice. Daniela Olejníková zvalcovala svojím emotívnym vystúpením všetkých, vrátane poroty, ktorá jej zaslúžene udelila 1. miesto.

Zdroj: Shams