Prvý prípad koronavírusu je už aj v okrese Piešťany

Počet pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 v pondelok stúpol o 19. Jeden z nich je aj v piešťanskom okrese. Ženu testovali vo Fakultnej nemocnici Trnava.

V utorok 24. marca ráno bolo na Slovensku 204 ľudí, u ktorých potvrdili nákazu novým koronavírusom. V pondelok pribudlo 19 nových prípadov, negatívny výsledok malo 432 vzoriek. Informoval o tom hlavný hygienik Ján Mikas na tlačovej konferencii s premiérom Igorom Matovičom.

Ministerstvo zdravotníctva následne zverejnilo stručný popis potvrdených prípadov. Podľa týchto informácií mala pozitívny test na COVID-19 aj žena z okresu Piešťany, ktorú testovali vo Fakultnej nemocnici Trnava.

DOPLNENÉ o 14.30 h: Národné centrum zdravotníckych informácií okolo poludnia aktualizovalo mapu výskytu nového koronavírusu, podľa ktorej má mesto Piešťany jeden prípad tohto ochorenia. Nie je zrejmé, či žena s pozitívnym výsledkom testu pochádza priamo z kúpeľného mesta alebo z niektorej z okolitých obcí.


Vláda dnes prijala viacero nových opatrení. Každý mimo svojho domu musí mať na nose a ústach rúško – platí to na uliciach, v obchodoch aj na úradoch. Väčšina maloobchodných prevádzok, ktoré môžu byť aktuálne zákazníkom k dispozícii sedem dní v týždni, musí v nedeľu zostať pre verejnosť zatvorená.

Pre seniorov budú otváracie hodiny v obchodoch vyhradené od 9.00 do 12.00 h.

Čítajte aj: Obchody v nedeľu zatvoria, seniori budú mať vyhradené otváracie hodiny


Text: Martin Palkovič Foto/Credit: CDC