Procháska má nastúpiť do čela SMP, zatiaľ vymenovali Klimekovú

Ani mesiac po úspešnom absolvovaní výberového konania nie je Miroslav Procháska vo funkcii riaditeľa Služieb mesta Piešťany.

V pondelok sa preto museli mimoriadne stretnúť poslanci. Primátor Miloš Tamajka ich informoval, že najúspešnejší kandidát už prijal podmienky, ktoré mu samospráva ponúkla. Svojho postu sa chce ujať v priebehu mája. Nastúpiť mal pritom už 1. apríla.

Dovtedy povedie najväčšiu organizáciu v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Anna Klimeková. Bývalá akonómka SMP bola riaditeľkou po odchode svojho predchodcu Ernesta Jančinu, a dnes sa ňou stala opäť, až do nástupu Miroslava Prochásku (na snímke).

Podľa primátora sa funkcie doteraz neujal, pretože nesúhlasil s podmienkami, ktorú mu samospráva ponúkla. Na odporúčanie mestskej rady s ním však vedenie mesta opätovne rokovalo. Dnes Miloš Tamajka povedal, že našli konsenzus. Výšku jeho platu nekonkretizoval, ale prisľúbil, že bude zverejnená.

Procháska má skúsenosti s vedením obdobnej organizácie v Prievidzi. Za jeho menovanie hlasovala v marci väčšina zastupiteľského zboru.

Text a foto: Martin Palkovič