Primátor a riaditeľ služieb mesta sa nedohodli na plate


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
5
Inzercia

Najväčšia organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je už skoro mesiac bez šéfa. Miloš Tamajka tvrdí, že sa Miroslavovi Procháskovi (na snímke) nepáčila výška platu. Poslanci kritizujú jeho personálnu politiku.

Dočasnú riaditeľku Služieb mesta Piešťany odvolalo zastupiteľstvo 19. marca, jej nástupca, ktorého v ten istý deň do funkcie menovali, mal nastúpiť 1. apríla. Nestalo sa tak. Na včerajšej mestskej rade chceli jej členovia vedieť prečo. Poslankyňa Eva Wernerová povedala, že situácia v organizácii je bez šéfa kritická.

Podľa slov Miloša Tamajku víťaz výberového konania v pondelok e-mailom oznámil, že za podmienok, ktoré mu samospráva ponúkla, do funkcie nenastúpi. Dodal, že jeho plat vypočítalo personálne oddelenie a navýšilo ho aj o pohyblivú zložku v maximálnej možnej miere. „Riaditelia v štátnej správe majú nástupný plat menší.“

Členov mestskej rady ďalej informoval, že zrejme v blízkej dobe zvolá mimoriadne zasadnutie zastupiteľstva, ktoré rozhodne o riešení tejto situácie.

„Realita je úplne inde ako tu prezentujete,“ oponoval mu šéf najsilnejšieho poslaneckého klubu Tomáš Hudcovič (SPP) a povedal, že primátor s Miroslavom Procháskom dostatočne nekomunikoval.

Členovia mestskej rady sa zhodli, že na čele Služieb mesta Piešťany chcú práve jeho. Argumentovali aj drvivou väčšinou hlasov, ktoré získal v mestskom zastupiteľstve.

Miroslav Procháska donedávna viedol technické služby v Prievidzi. Podľa vlastných slov prevzal túto spoločnosť pred štyrmi rokmi vo veľmi zlom stave a podarilo sa mu ju dostať do dobrej kondície.

Na túto tému chcel primátor s poslancami hovoriť za zatvorenými dverami, rozhodnutie o prípadnom mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva preto zrejme padlo až po rokovaní mestskej rady. Budeme o ňom informovať.

Doplnené 15. apríla o 10.15 h: Podľa  našich informácií sa v piatok s Miroslavom Procháskom stretne primátor alebo viceprimátor. Ak sa na podmienkach nástupu do funkcie nedohodnú, začiatkom budúceho týždňa sa mimoriadne stretne mestské zastupiteľstvo.

AKTUALIZOVANÉ: Napriek dopoludňajšej informácii, že zástupcovia mesta sa s Miroslavom Procháskom ešte stretnú, dnes popoludní radnica zverejnila pozvánku na mimoriadne zasadnutia mestského zastupiteľstva. Uskutoční sa v pondelok 20. apríla o 17.15 h v zasadačke mestského úradu.

Hlavným bodom, ktorý podľa programu poslanci prerokujú, bude opätovné vymenovanie Anny Klimekovej do funkcie riaditeľky Služieb mesta Piešťany a to do dňa nástupu do práce Miroslava Prochásku.

Anna Klimeková dočasne riadila túto organizáciu po novembrovom odchode Ernesta Jančinu. V deň menovania Miroslava Prochásku, teda 19. marca, ju zastupiteľstvo odvolalo. Do čela Služieb mesta Piešťany sa tak zrejme vráti opäť.

Text a foto: Martin Palkovič