Pribudnú v Piešťanoch ďalšie benzínky? Vyrásť majú pri Kauflande aj Priore

Obe nákupné centrá prezentovali zámer vybudovať malé čerpacie stanice pri parkoviskách pred svojimi prevádzkami. Ich cieľom je rozšíriť ponuku služieb pre svojich zákazníkov. Aktuálne je v kúpeľnom meste šesť čerpacích staníc.

O pláne výstavby ďalšej z nich informoval poslancov na októbrovom zastupiteľstve riaditeľ Prioru Marián Šimka: „Chceme rozšíriť ponuku služieb pre našich zákazníkov z Piešťan a okolia o možnosť zriadenia malej benzínovej čerpacej stanice a malej umývarky.“

Tie by mali stáť mimo parkoviska, na aktuálne voľnom priestranstve pred Priorom, ktoré bolo kedysi projektované ako námestie. Piešťany TV upozornila, že na tomto mieste mala byť čerpacia stanica už v roku 2002, ale vtedajší poslanci so zámerom nesúhlasili. Neskôr sa ľudia z okolia postavili aj proti výstavbe predajne Lidl pred Priorom.

Podľa aktuálneho zámeru by výstavba čerpacej stanice nemala znamenať zásadné zmeny v organizácii dopravy. Vjazd aj výjazd by bol totiž z existujúceho parkoviska.

Benzínku s jedným výjazdným stojanom chce na svojom pozemku postaviť aj Kaufland. Hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová o tomto zámere povedala, že by bola taktiež prístupná z parkoviska. Podľa radnice by to neznamenalo zvýšené dopravné zaťaženie smerom na sídlisko Adam Trajan. Posúdenie dopravného zaťaženia pri napojení na Bratislavskú cestu je v kompetencii Okresného úradu Trnava.

Podľa dostupných informácii chce túto čerpaciu stanicu prevádzkovať Kaufland, ale realizátorom prípadnej výstavby bude spoločnosť Oliva group s.r.o., ktorá už postavila podobné malé benzínky na viacerých miestach Slovenska.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia