Predsedom kraja chce byť opäť aj Tibor Mikuš

Doterajší župan ide do krajských volieb ako nezávislý, ale uchádza sa aj o podporu Smeru-SD a ďalších strán. Povedal to po dnešnom rokovaní krajského zastupiteľstva.

Tibor Mikuš bude na predsedu Trnavského samosprávneho kraja kandidovať už štvrtýkrát. „Odporúčal by som občanovi, aby sa pýtal, kto mu čo ponúka, okrem osočovania, ohovárania a napádania iného kandidáta,“ povedal dnes novinárom Tibor Mikuš s odkazom na svojho konkurenta Jozefa Viskupiča (OĽANO).

Ten v pondelok pri oznámení svojej kandidatúry na post župana povedal, že „súčasné vedenie župy roky čakalo, kým letisko Piešťany nevykázalo dlhy až 1,5 mil. eur a tým začal proces likvidácie letiska Piešťany.“

Jozefa Viskupiča podporujú aj strany Sloboda a Solidarita, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola. Tibor Mikuš kandiduje ako nezávislý, ale pripustil, že sa bude uchádzať o podporu vládnej strany Smer-SD a ďalších politických subjektov. „Nechajme to na vyjadrenia predstaviteľov týchto strán,“ povedal súčasný predseda kraja.

Okrem Tibora Mikuša a Jozefa Viskupiča doteraz oficiálne oznámil kandidatúru aj štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó (Most-Híd). Kandidátky na post predsedu podali aj súčasný podpredseda TTSK József Berényi (SMK), riaditeľ organizácie sluchovo postihnutých Jaroslav Cehlárik (nezávislý) a lekár Márius Novák (Nový Parlament).

Text a foto: Martin Palkovič