Pre piešťanské osobnosti chystajú galavečer

Oceňovanie ľudí, ktorí robia dobré meno nášmu mestu v rôznych oblastiach, bude mať nový formát. V máji sa uskutoční slávnostný galavečer s kultúrnym programom a recepciou.

Najlepších športovcov, ľudí pracujúcich v oblasti kultúry a životného prostredia alebo tých, ktorí nezištne pomáhajú iným, oceňuje piešťanská samospráva už roky. Tentoraz sa však termín odovzdávania cien posunul a zmenil formát.

Slávnostný galavečer sa uskutoční 6. mája v Dome umenia. Osobnostiam z rôznych oblastí na ňom odovzdajú cenu, ktorá odkazuje na logo tohto podujatia. Má symbolizovať úspech a dosiahnutie cieľov.

Kovanú trofej na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predstavil poslanec Matúš Kromholc. Podľa jeho slov váži až 4 kilogramy.

Zastupiteľstvo včera schválilo aj novú kategóriu ocenení. Má názov Filantrop roka a tento titul získajú ľudia, ktorí podporujú nezištné aktivity v meste v rôznych oblastiach. Ocenené môžu byť občianske združenia, ale aj fyzické osoby a podnikatelia.

Počas slávnostného večera budú odovzdané tiež ceny primátora za aktivity v oblasti kultúry, v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej a aj v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia.

Slávnostný galavečer bude patriť aj najlepším športovcom a športovým kolektívom. Bude ho moderovať Juraj Ďuriš, vystúpia žiaci Základnej umeleckej školy a členovia folklórneho súboru Slnečnica. Každého oceneného predstavia prítomným prostredníctvom krátkeho videa.

Podujatie organizuje organizuje mesto Piešťany v spolupráci s agentúrou Bona Publica s.r.o. Viac informácií nájdete na osobnostmestapiestany.sk.

Text: Martin Palkovič Zdroj: osobnostmestapiestany.sk