Vynovili ihrisko s umelou trávou pri Futbalovom štadióne

Športovisko je vynovené aj vďaka získaniu finančného príspevku vo výške 183 000 eur z Fondu na podporu športu. Mesto Piešťany bolo jedným z 90 úspešných žiadateľov o dotáciu.

Pôvodná, rokmi užívania zničená umelá tráva, bola odstránená a nahradená novou trávou výšky 50 mm FIFA Quality. V rámci projektu boli okolo ihriska vybudované nové chodníky zo zámkovej dlažby, osadené nové tribúny pre divákov, hráči majú k dispozícii nové striedačky. Športovisko má po obnove nové oplotenie a nové záchytné siete. Na danej ploche sa vytvoril komplexný športový areál, kde sa nachádza futbalové ihrisko, rugbyové ihrisko, ihrisko na malý futbal a pre nohejbal.

„Pre náš klub je to veľký krok vpred, starý povrch ihriska bol už po svojej životnosti. Urobili sme maximum, aby sme boli pripravení na výzvu FNPŠ a sme veľmi vďační mestu, že prevzalo túto aktivitu a dokázalo nakoniec doviesť projekt do úspešného konca. Realizácia nebola ľahká, keďže prebiehala v zimných mesiacoch, ale všetko dobre dopadlo. Počas obdobia realizácie sme museli trénovať v stiesnených podmienkach, o to viac sa tešíme z nového športoviska,“ povedal Ján Stachura, prezident futbalového klubu PFK Piešťany.

Celková výška výdavkov na obnovu športoviska bola 331 600,68 eur. Z mestskej pokladne bola na modernizáciu a obnovu športoviska vyčlenená suma 148 600,68 eur.

Zdroj: Tlačová správa – Mesto Piešťany