Pozvánka na Deň rodiny

Piešťanské Centrum pomoci pre rodinu tento rok prvý raz organizuje Deň rodiny, čím sa v tomto roku pripája k tridsiatim ďalším slovenským mestám a obciam. Deň rodiny bol Valným zhromaždením OSN vyhlásený a stanovený na 15. máj v roku 1993, na Slovensku si ho pripomíname od roku 2008. V Piešťanoch sa jeho oslava uskutoční v nedeľu 23. júna v areáli Cirkevnej spojenej školy na ulici Pod Párovcami. Cieľom podujatia je vyzdvihnúť hodnotu rodiny a vytvoriť priestor na stretnutia, spoznanie sa a príjemný čas pre rodiny.

Podujatie je organizované pod záštitou primátora Piešťan Petra Jančoviča v spolupráci s Farnosťou sv. Štefana kráľa a Cirkevnou spojenou školou. O 9.00 bude svätá omša s procesiou v Kostole sv. Štefana. Po jej skončení bude v kostole Husľový koncert „Music no limit“ pod vedením Ernesta Dömeho a vystúpenie žiakov Cirkevnej spojenej školy v Piešťanoch.

Poobede pokračuje program od 14.00 v areáli Cirkevnej spojenej školy príspevkom Exallievov Don Bosca, predstavením Spojenej školy v Piešťanoch, koncertom rodiny Hlbockých. Svoju šikovnosť ukážu malí hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru z Banky, policajti priblížia svoju prácu. Pripravené sú aj rôzne hry, súťaže a dielničky, aranžovanie kvetov, maľovanie na tvár, skákací hrad, trampolína, prezentácia organizácií pracujúcich s rodinami, deťmi a mládežou. Svoju ponuku priblížia aj stredné školy pôsobiace v okrese Piešťany. Pre návštevníkov Dňa rodiny je pripravené aj občerstvenie.

Srdečne pozývame rodičov s deťmi. Pre každú mamu a otca máme pripravený malý darček. Ani deti neobídu naprázdno. Rodinky, ktoré sa odfotia v našom originálnom fotokútiku, majú navyše vďaka podpore Domu umenia v Piešťanoch a ďalších darcov možnosť zúčastniť sa fotosúťaže a vyhrať vstupenky na kultúrne podujatia a iné zaujímavé ceny.

Centrum pomoci pre rodinu v Piešťanoch so sídlom na Poštovej 1 už tretí rok poskytuje poradenstvo, organizuje kurzy Manželské večery, spolupracuje na predmanželských prípravách a voľnočasových aktivitách pre deti spolu s farnosťami, jezuitmi, materskými centrami a charitou.

Text: Lucia Drábiková, riaditeľka pobočky Centra pomoci pre rodinu v Piešťanoch Foto / Credit: John-Mark Smith