Vždy sme všetko riešili spoločne, hovoria Anna a Alojz Klčovci. Manželmi sú 67 rokov

Centrum pomoci pre rodinu už druhýkrát ocenilo piešťanské manželstvá. Páry, ktoré sú spolu viac ako 60 rokov, sa podelili o svoje skúsenosti zo spoločnej cesty životom.

Anna a Alojz Klčovci z Piešťan sa poznajú od malička, manželmi sú 67 rokov. „Ja som bola z Dubovej ulice, on bol z Orviského kúta. Ako deti sme sa hrali na schovávačky spomína Anna Klčová. Budúceho manžela najprv odmietla, ale keď bol na vojne, začali si písať a onedlho vstúpili do manželského zväzku, ktorý trvá doteraz.

„Sem tam sme sa pohnevali, ale bolo to len na jednu dve hodiny,“ pokračuje A. Klčová a dodáva: „Nikdy som bez neho nič nerobila a on zase bezo mňa nič nerobil. Vždy sme všetko riešili spoločne.“

Centrum pomoci pre rodinu vyhlásilo anketu zameranú hľadanie dlhoročných manželstiev v Piešťanoch už druhýkrát. Dostalo 19 nominácií.

„Našli sme tri najstaršie páry z Piešťan, ktoré boli slávnostne ocenené za ich dlhoročný manželský zväzok, a jeden manželský pár in memoriam,“ povedal Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu. „Tieto krásne manželské príbehy nám dávajú istú nádej a povzbudenie najmä nám, ktorí sme v manželstve len nejakých desať rokov, že máme čo robiť, aby sme dosiahli takýto krásny vek.“

Oceňovanie sa konalo 15. marca v Mestskej knižnici mesta Piešťany. Okrem Anny a Alojza Klčovcov si ocenenie prevzali aj Jolana a Ján Klukovci (65 rokov manželstva), Mária a Pavol Hložkovci (65 rokov manželstva) a in memoriam Ružena a Ladislav Šebovci (60 rokov manželstva).

„Najväčším ocenením vášho manželstva je to, čo ste spolu zažili a čo ste priniesli spoločnosti. Žiadne ocenenie nie je tak významné, ako váš spoločný manželský život, v ktorom ste prežili množstvo krásnych chvíľ,“ povedal pri tejto príležitosti dlhoročným manželom primátor Peter Jančovič.

Zdroj: Tlačová správa – Centrum pomoci človeku

Foto/Video: Centrum pomoci človeku