Pozor na falošných elektrikárov a plynárov, seniorku pripravili o 1 100 eur

Polícia upozorňuje najmä obyvateľov Hlohovca a okolia, aby boli opatrní. Falošných elektrikárov alebo plynárov hlásia aj ľudia z Piešťan.

„Zazvonili u nás dve ženy, s nejasnou informáciou, že sa nemecký dodávateľ mení za slovneského a bude lacnejšia elektrina aj plyn,“ napísala čitateľka, od ktorej si ženy písali ročné zúčtovanie. V rukách mali podľa jej slov mali iba papier s logom ZSE. Zdalo sa jej to podozrivé, preto ich poslal preč.

V Hlohovci zaznamenali minulý týždeň podobný prípad. Neznáma žena sa vydávala za pracovníčku elektrární, pričom sa jej podarilo pripraviť 87-ročnú seniorku o 1 100 eur.
„Polícia po podozrivej žene pátra a poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ informovala hovorkyňa Mária Linkešová.

V tejto súvislosti upozornila, aby ľudia nevpúšťali neznáme osoby do svojich príbytkov. „Ak si nie ste istí, že ide o skutočných zamestnancov spoločností, informácie si radšej overte, napr. u ich zamestnávateľa, na obecnom úrade a o pomoc môžu starší občania požiadať aj suseda či príbuzného.“

Dodávatelia energií nikdy neinkasujú peniaze pri osobnom stretnutí. „Ak máte podozrenie, že ide o podvodníkov, neotvárajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 158,“ uzavrela hovorkyňa.

Text: Martin Palkovič Zdroj: KR PZ Trnava