Plaváreň M. Moravcovej chcú financovať aj z Fondu na podporu športu

Slovenská plavecká federácia plánuje pomôcť piešťanskej radnici získať finančné prostriedky na výstavbu krytej plavárne pri futbalovom štadióne. Jej prezident Ivan Šulek v tejto súvislosti hovorí o bazéne Martiny Moravcovej.

Mestu Piešťany možno s výstavbou novej krytej plavárne pomôže štát prostredníctvom Fondu na podporu športu. Ide o organizáciu, ktorú koncom minulého roka zriadilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Je financovaná štátom a jej ročný rozpočet je 20 mil. eur. Do čela správnej rady vláda minulý týždeň menovala Dušana Guľáša z Piešťan.

„Áno máme za sebou úspešné rokovania s primátorom mesta Piešťany a pomôžeme získať z Fondu na podporu športu na bazén s menom Martiny Moravcovej polovicu sumy. Piešťany sú historicky dlhodobo medzi top klubmi Slovenska a Martinu predstavovať nemusíme. Tentokrát áno, bude dostavaná,“ napísal na facebooku Ivan Šulek, prezident Slovenskej plaveckej federácie.

Aktuálny projekt nového športoviska pri futbalovom štadióne v tesnom dotyku s mestským parkom je už tretím v poradí. Nechalo ho vypracovať občianske združenie Bazén Piešťany, v ktorom majú zastúpenie športové kluby, a ktoré aktuálne s finančnou podporou mesta prevádzkuje bazén v bývalom hoteli Sĺňava.

Podľa architektonickej štúdie bude mať plaváreň 25 metrov dlhý, osemdráhový bazén s hĺbkou 1,8 m. Primátor Peter Jančovič v novembri povedal, že na týchto parametroch sa dohodli s plavcami aj vodnopólistami. Plaváreň bude určená pre športové kluby aj na kondičné plávanie verejnosti.

Text: Martin Palkovič Vizualizácia: Centroprojekt/Arch-Z-Studio