Participatívny rozpočet: Piešťanci prihlásili 25 projektov

Úradníci aktuálne kontrolujú nápady a konzultujú ich s autormi. Nasledovať bude verejná prezentácia. O tom, ktoré projekty budú realizované, rozhodne verejnosť.

„Počas prvej fázy Participatívneho rozpočtu mesta Piešťany bolo podaných 25 nápadov a návrhov na projekty. 12 bolo občianskych a 13 investičných projektov. Ďakujeme predkladateľom za ich záujem o dianie a stav v našom meste a ich ochotu urobiť pre občanov niečo hodnotné,“ uviedla Martina Repíková z Odboru stratégie a rozvoja mesta MsÚ Piešťany.

Kontrolná nápadov bude prebiehať do polovice februára, verejná prezentácia projektov je naplánovaná na 23. 2. Nasledovať bude internetové hlasovanie (1. až 18. marca), prostredníctvom ktorého ľudia rozhodnú o realizácii projektov. Samospráva na participatívny rozpočet aj tento rok vyhradila 20-tisíc eur.

V minulosti vďaka tomu vznikol napríklad fit park na sídlisku Adam Trajan, pribudli ping-pongové stoly v mestskom parku, na Materskom centre Úsmev boli vymenené okná.

Participatívny rozpočet mesta Piešťany je rozdelený na občianske (do 2 000 eur) a investičné (do 5 000 eur) projekty. Z tých lacnejších bude realizovaných päť projektov, z drahších dva.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Zdroj: piestany.sk