Parkovisko Nálepkova bude cez víkend zdarma

Stavebné úpravy najväčšieho parkoviska v centre Piešťan sú dokončené, ale nové rampy zatiaľ zostávajú mimo prevádzky. Počas druhého adventného víkendu tam preto môžu vodiči nechať autá bezplatne.

Parkovisko na Nálepkovej ulici prešlo za uplynulý mesiac stavebnými úpravami, ktoré zvýšili jeho kapacitu o 50 miest. Po novom má dva vjazdy a automatické rampy so systémom, ktorý dokáže čítať evidenčné čísla vozidiel. Parkové budú môcť vodiči uhradiť v dvoch pokladniach.

Stavebné úpravy začali 11. novembra a mali trvať dva týždne. Vodiči za parkovanie počas nich neplatili, ale k dispozícii mali iba približne polovicu miest.

Od piatku 6. decembra je parkovisko otvorené celé a ešte počas víkendu zostane bezplatné. Pre zpiešťan.sk to potvrdila riaditeľka Služieb mesta Piešťany Hana Dupkaničová.

„Parkovanie na Nálepkovej ulici (veľké parkovisko pri Perle) bude počas tohto víkendu sprístupnené zadarmo. Mesto sa tak rozhodlo, aby pomohlo a uľahčilo situáciu so zhustenou dopravou, ktorá sa očakáva cez víkend. V meste sa aj tento víkend bude konať viacero kultúrnych podujatí a s tým spojená väčšia návštevnosť,“ informuje radnica na svojej web stránke s odkazom na Pochod čertov, ktorý sa uskutoční v sobotu 7. decembra.

Nové rampy začnú slúžiť v priebehu nasledujúceho týždňa v skúšobnom režime, na parkovisku preto bude aj obsluha. Cena parkovania je 1 euro za hodinu. Od 1. augusta musia platiť aj majitelia parkovacích kariet, zdarma môžu nechať auto na Nálepkovej len cez víkendy.

Úpravy najväčšieho parkoviska v centre Piešťan stáli vyše 168-tisíc eur. Radnica podľa zverejnenej zmluvy zaplatila 61 450 eur za stavebné práce, ktoré zvýšili jeho kapacitu. Služby mesta Piešťany uhradili pokládku asfaltovej zmesi (35 158 eur) a stavebné úpravy pre automatický parkovací systém (12 015 eur), ktorý stál vrátane závor, terminálu, pokladní a rozpoznávania evidenčných systém 60-tisíc eur.

Text a foto: Martin Palkovič