Park Foto organizátori presunuli na Kolonádový most

Najbližšia sobota bude patriť už 12. ročníku festivalu kreatívnej fotografie Park Foto Piešťany 2017. Podujatie sa uskutoční 23. septembra, v deň ukončenia letnej kúpeľnej sezóny. Kvôli počasiu ho organizátori presunuli na Kolonádový most.

„Aj napriek nepriaznivým predpovediam zajtrajšiu súťažnú výstavu fotografií uskutočníme na Kolonádovom moste,“ informoval Juraj Mráz z Piešťanského fotoklubu.

Svoje diela tak budú môcť všetci účastníci vystaviť, nie však v parku, ale pod strechou jednej z najznámejších funkcionalistických pamiatok na Slovensku.

O najlepších fotografiách bude rozhodovať verejnosť pomocou obľúbených štipcov, ale aj odborná porota v zložení Silvia L. Čúzyová, kurátorka súčastného umenia, Martin Farkaš fotograf a ambasádor FujiFilm, Martin Ježík, umelecký fotograf, ktorý sa venuje historickým technikám.

Súčasťou podujatia bude koncert kapely Happy Boys aj premietanie wildlife fotografií Martina Farkaša.

Počas celého dňa budú na akcii zástupcovia spoločnosti FujiFilm. Účastníci môžu vyskúšať ich fototechniku (instax a digitálne fotoaparáty). Nebude chýbať ani zástupca požičovne fototechniky Foto Zolo, u ktorého je možné skúsiť fototechniku značiek Canon, Nikon a Sony.

„Na Park Foto Piešťany si stačí priniesť fotografie a dobrú náladu,“ odkazujú členovia Piešťanského fotoklubu, ktorí toto unikátne podujatie organizujú.

Text a foto: Martin Palkovič