Piešťany podľa Wintera už túto sobotu

Prechádzky po meste s audiohrou v slúchadlách a živými výstupmi hercov v dobových kostýmoch prenesú účastníkov prehliadky o storočie späť – do doby, keď mali piešťanské kúpele v nájme Winterovci. Jesenná sezóna zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera sa začína 15. októbra a bude pokračovať každú sobotu až do začiatku decembra.

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj a Divadlo Jána Palárika v Trnave predstavili v závere minulého roka unikátnu zážitkovú prehliadku mesta Piešťany. S úspechom ju reprízovali až do konca marca 2022. Na jeseň vstupuje toto podujatie do svojej ďalšej sezóny.

Zážitkové prehliadky Piešťan sa začínajú symbolicky pri soche Ľudovíta Wintera na Kolonádovom moste. Pokračujú zastávkami pri Kursalone, Zelenom strome, barlolámačovi, hoteli Thermia Palace, Pro Patrii a vyvrcholia na legendárnom kúpalisku Eva. Účastníkov na tejto ceste po stopách Ľudovíta Wintera sprevádzajú herci z Univerzitného divadla THE.ART.RE. Znázorňujú tak príbehy, ktoré formou rozhlasovej dramatizácie pripravili umelci z Divadla Jána Palárika v Trnave.

Návštevníci i obyvatelia Piešťan sa vďaka tomu dozvedia o kúpeľnom meste veľa nového. Každá budova, ktorú nechal Ľudovít Winter postaviť, je spojená s inou epizódou jeho života. História kúpeľného mesta preto úzko súvisí s osudom tejto výnimočnej osobnosti.

Zdroj: Tlačová správa – KOCR Trnavský kraj