Obvinená riaditeľka nemocnice zostáva vo funkcii

Správna rada sa zišla na žiadosť zástupcov zamestnancov. Jediným bodom rokovania bolo odvolanie Márie Domčekovej. Chýbala však kvalifikovaná väčšina.

cm DME

Informáciu priniesol podvečer Denník N s odvolaním na lekára Alana Suchánka, ktorý spolu so sestrou Magdalénou Kovačovičovou upozornil na kauzu nákupu CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.

Polícia minulý týždeň v súvislosti s tým obvinila osem osôb. Sú medzi nimi riaditeľka Mária Domčeková, bývalí členovia správnej rady Michal Straka, Marek Brezinčan, Lukáš Kmeťo,
Drahoslava Kupcová. Obvinenia sa nevyhli odborníkom z komisie, ktorá vznikla v súvislosti s verejným obstarávaním.

Podľa hovorkyne generálnej prokuratúry začal vo februári vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry trestné stíhanie. „Na základe výsledkov dokazovania po začatí trestného stíhania vyšetrovateľ 10. septembra vzniesol obvinenie ôsmim osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu,“ uviedla Andrea Predajňová. Trestná sadzba je v tomto prípade 10 až 15 rokov.

O reakciu sme žiadali Máriu Domčekovú, ktorá v piatok odpovedala, že obvinenie jej ešte nebolo doručené a preto sa nemá k čomu vyjadriť. Dnes na otázky neodpovedala.

Podľa Denníka N chceli na dnešnom rokovaní správnej rady zástupcovia zamestnancov najprv znížiť počet jej členov. Ministerstvo zdravotníctva v nej má už viac než dva roky štyroch zástupcov. Proti čomu Suchánek a Kovačovičová dlhodob protestujú a za pravdu im dala aj prokuratúra. Nominanti rezortu však dnes boli proti zmene štatútu. O odvolaní riaditeľky sa preto nakoniec nehlasovalo.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Denníka N

Inzercia