Nočná cyklojazda bude spojená s prehliadkou Elektrárne Piešťany

Podujatie sa uskutoční v pondelok 7. septembra. Zraz účastníkov je o 18.30 h v Elektrárni Piešťany. Súčasťou druhého ročníka nočnej cyklojazdy bude prehliadka tejto národnej kultúrnej pamiatky.

„Pre každého účastníka Piešťanskej nočnej cyklojazdy je pripravené malé občerstvenie a darček. Svetlá na bicykloch vpredu biele, vzadu červené sú povinné, ako aj ochrana horných dýchacích ciest,“ informovala prostredníctvom svojej web stránky radnica.

Nenáročná trasa vhodná aj pre deti meria 7,3 km a povedie Prednádražím, cez Jánošíkovu ulicu a Bododu, ďalej smerom k Domu umenia, potom cez mestský park a Ulicu Andreja Hlinku naspäť do Elektrárne.

Po cyklojazde nasleduje nočná prehliadka bývalej obecnej elektrárne. Táto národná kultúrna pamiatka sa účastníkom predstaví v novom svetle. Ľudia dostanú možnosť nazrieť do priestorov tejto citlivo zrekonštruovanej budovy a tí najzvedavejší sa dostanú aj do miest, ktoré obvykle nie sú prístupné.

Akcie sa zúčastní aj Piešťanské užitočné koleso so svojimi zdieľanými bicyklami, ktoré budú môcť záujemcovia využiť na absolvovanie cyklojazdy.

Zdroj: piestany.sk