Slovan a Kursalon obsadili filmári

V Piešťanoch vzniká televízny film z obdobia druhej svetovej vojny. Kulisami príbehu o mladom partizánovi je interiér bývalého hotela Slovan aj terasa Kursalonu.

V utorok 1. septembra rozložil filmový štáb svoju techniku pri desiatky rokov prázdnom hoteli v centre Piešťan. Ľudia prechádzajúci okolo tam mohli stretnúť aj hercov predstavujúcich zranených vojakov. V stredu natáčanie pokračovalo na terase Kursalonu. Išlo o scénu z gardistickej tancovačky.

Podľa našich informácií v Piešťanoch vzniká film o partizánovi Vladimírovi Strmeňovi, ktorý sa nedávno preslávil tým, že vyzbieral 15-tisíc eur pre domovy dôchodcov. Rodák z baníckej osady Richtárová neďaleko obce Staré Hory má 92 rokov. Ako mladík bojoval v Slovenskom národnom povstaní, počas ktorého bol ťažko zranený. Dnes je jedným posledných žijúcich účastníkov SNP.

Po hlučnom proteste počas osláv 76. výročia SNP, ktoré sa konali v sobotu 29. augusta v Banskej Bystrici, Vladimír Strmeň ostro kritizoval protestujúcich: „Hanbite sa, v tento jediný, najkrajší pamätný deň v roku, keď si pripomíname 76. výročie SNP a našich padlých spolubojovníkov, ste nám ho pokazili.“

Film o mladom partizánovi, ktorý v týchto dňoch natáčajú v Piešťanoch, režíruje Juraj Štepka, syn zakladateľa Radošinského naivného divadla Stanislava Štepku. Ďalšou lokáciou má byť práve obec neďaleko Piešťan, z ktorej pochádza jeho otec. Komparz filmu tvoria členovia tamojšieho divadla Hlavina. Film je súčasťou projektu MojePovstanie.sk, ktorý mapuje príbehy individuálneho hrdinstva v období Slovenského národného povstania.

Niečo nové sa chystá… Ďalšie info už čoskoro.

Uverejnil používateľ Moje Povstanie Utorok 1. septembra 2020

Text a ilutr. foto: Martin Palkovič