Noc múzeí: Zapojí sa Balneologické aj Vojenské historické múzeum

Návštevníci prvého z nich sa môžu tešiť na poznávací kvíz a tvorivé dielne. V druhom si prídu na svoje milovníci zbraní. Verejnosti tiež sprístupnia novú časť expozície, ktorá vznikla vďaka digitalizácii zbierkových predmetov.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí sa v sobotu 21. mája uskutoční už 12. ročník Noci múzeí a galérií. Zapoja sa doňho aj obe piešťanské múzeá.

Balneologické múzeum bude otvorené od 13.00 do 20.00 h. Pre návštevníkov sú pripravené tovrivé dielne, poznávacie kvízy, ukážky krojov s možnosťou vyskúšať si ich aj prezentácia historických fotografií Piešťan.

Vo Vile Dr. Lisku si v tomto čase budú môcť pozrieť nedávno otvorenú výstavu Doba ľadová – Lovci a mamuty. Tá bude obohatená o prednášku s názvom Mamuty vychádzajú z hmly. Program v Pamätnej izbe Ivana Krasku bude venovaný poézii.

Symbolické vstupné počas tohto podujatia použije Balneologické múzeum na opravu roľníckeho domčeka v hlavnej expozícii.

Vojenské historické múzeum nedávno predstavilo rozšírenú časť svojej expozície, ktorá vznikla vďaka digitalizácii zbierkových predmetov. Návštevníci sa počas Noci múzeí môžu tešiť na atraktívne filmové premietanie, dostanú možnosť posadiť sa do kabín lietadiel, vrtuľníkov a tankov.

Ďalším lákadlom je výstava chladných a palných zbraní a munície Klubom vojenskej histórie ČSĽA.

Vojenské historické múzeum bude prístupné od 13.00 do 24.00 h a vstup je voľný.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič