Na Trajane vznikne nový okrsok mestskej polície

Na najväčšom piešťanskom sídlisku budú mestskí policajti dohliadať nonstop. Nové vysunuté pracovisko mestskej polície vznikne v budove Základnej školy na Ulici F. E. Scherera už 1. apríla.

„Do nového okrsku bude prevelených sedem policajtov. Na jednej dvanásťhodinovej pracovnej zmene bude vždy jedna dvojčlenná hliadka. Väčšinu dňa budú muži zákona v teréne. Ich revírom budú sídliská Adam Trajan a Juh. V týchto lokalitách sa zamerajú najmä na kontrolu verejného poriadku, dodržiavania nočného pokoja a kontrolu majetku mesta a občanov,“ informoval dnes mestský úrad na svojej web stránke.

K dispozícii pre občanov budú mestskí policajti vo vyhradených hodinách aj v novozriadenej kancelárii.

Vytvorenie okrsku si podľa radnice zatiaľ nevyžiadalo žiadne náklady. Nemení sa počet mestských policajtov a prenájom priestorov je za symbolickú sumu.

„Prínosom je aj to, že policajti budú úradovať priamo v priestoroch základnej školy. Mestskí policajti totiž vyvíjajú aj rôzne aktivity zamerané na prevenciu kriminality, kde priamo spolupôsobia pri prednáškach príslušníkov prevencie kriminality na školách,“ píše sa ďalej v správe o zriadení okrsku.

Účelom tejto novinky je priblížiť sa k občanom a rýchlejšie riešiť vzniknuté problémy v najľudnatejšej časti mesta. Na sídlisku Adam Trajan žije vyše 5 tisíc ľudí.

Zriadenie okrsku mestskej polície sľúbil primátor Miloš Tamajka svojim voličom pred komunálnymi voľbami v roku 2014. „Postarám sa o zriadenie vysunutého pracoviska mestskej polície na sídlisku, aby bolo bezpečnejšie a hlavne deti a mládež budú priamo chránení priamo na svojom sídlisku,“ píše primátor na web stránke milostamajka.sk.

Medzi jeho ďalšími predvolebným prioritami pre sídlisko Adam Trajan bolo odstránenie ruiny bývalej základnej školy a budovanie nových parkovacích miest.

Text: Tlačová správa MsÚ Piešťany, Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk Ilustr. foto: Martin Palkovič