Mestská polícia pripravila letný tábor pre deti z piešťanských škôl

Mestská polícia Piešťany pripravila v rámci prevencie kriminality v dňoch 6. až 8. júla 2022 denný letný tábor pre deti z piešťanských škôl.

Konečne sme s deťmi výletovali po dvoch rokoch nútenej prestávky. Prvý deň sme sa premiestnili do ríše zvierat do ZOO Bojnice, prezreli sme všetky pavilóny, zahrali sa na ihriskách a užili si nákupy suvenírov. Vo štvrtok nás autobus odviezol do jaskyne Driny, kde sme po krátkom výstupe lesom absolvovali prehliadku jaskyne a po výdatnom obede nás čakala úžasná exkurzia v priestoroch „Včelca“ v Smoleniciach, dozvedeli sme sa veľa nového zo sveta včiel, prešli sa kvetinovým labyrintom, zatancovali si včelí tanec, ochutnali rôzne druhy medov, vytvorili si vlastné sviečky z včelieho vosku a nakúpili kopu výrobkov z včelej farmy.

Cestou späť sme stihli aj „zmrzku“ vo Vrbovom. V piatok nás čakal hotel Korekt v Banke, kde mali deti rôzne športové hry a pol deň sme strávili s príslušníkom PZ SR Martinom Benešom, ktorý deti učil, ako sa brániť, ukázal im veľa zaujímavostí z výstroje a výzbroje a porozprával zaujímavé príhody zo svojej praxe. V popoludňajších hodinách sme využili bazén a vybláznili sa do sýtosti vo vode. Na záver dostali deti pekné balíčky s užitočnými darčekmi. Všetci sa svorne zhodli, že budúci rok pôjdu s nami znova, tešíme sa na nich.

Viera Dominová, MsP Piešťany