Na Školskej bude zákaz zastavenia, parkovisko má byť zdarma

Bytový podnik Piešťany nechal postaviť parkovisko za vyše 123-tisíc eur. Je to skoro o 50-tisíc viac než pred rokom odhadoval vtedajší konateľ Pavol Vermeš. Parkovisko ešte nie je skolaudované, na Školskej ulici však už osadili značku zákaz zastavenia, ktorá je zatiaľ prekrytá.

Zaparkované autá znemožňujú plynulý prejazd po Školskej ulici najmä počas rokovaní poslancov v budove mestskej knižnice, ale nedostatok miest na parkovanie je v tejto lokalite aj inokedy.

Situáciu má riešiť nové parkovisko, ktoré nechal na mestskom pozemku postaviť Bytový podnik Piešťany (BPP). Podľa zverejnenej zmluvy stálo 123-tisíc eur bez DPH.

Bývalý konateľ BPP Pavol Vermeš z dôvodu údajného šetrenia nedotiahol do konca verejné obstarávanie, ktoré rozbehla jeho predchodkyňa Eva Kolláriková. Podľa informácií Piešťanského týždňa mala vtedy víťazná ponuka hodnotu 94-tisíc eur.

Po vyše ročnom zdržaní je parkovisko pre 35 automobilov hotové, ale motoristom zatiaľ neslúži. Čaká totiž na kolaudáciu. Bytový podnik ho plánuje sprístupniť pre širokú verejnosť zdarma.

Rampa, ktorá je pri vstupe, má slúžiť na vpúšťanie vopred nahlásených automobilov počas niektorých podujatí konaných v mestskej knižnici vrátane zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Svojich kolegov poslancov o tom na júlovom rokovaní informoval člen Dozornej rady BPP Andrej Klapica.

Ako to bude v praxi fungovať, a či bude parkovisko vždy jeden štvrtok v mesiaci vyhradené iba pre členov zastupiteľstva a vedenie mesta, má byť jasné v septembri.

Na Školskej v smere ku križovatke so Sládkovičovou ulicou je už osadená značka zákaz zastavenia, ktorá by mala do vydania kolaudačného rozhodnutia pre parkovisko zostať prekrytá.

Text a foto: Martin Palkovič