Na festival Hody Trebatice príde v sobotu Boban Markovič

Kráľ balkánskych dychoviek aj množstvo domácich interpretov sa predstaví 16. a 17. augusta na motorkárskej dráhe v Trebaticiach pri Piešťanoch.

Fanúšikom zahrajú kapely Horkýže Slíže, Desmod, Slobodná Európa, Nora Carusso, King Shaolin, Malý Princ a speváci Lukáš Adamec, Buranovski a Marián Greksa s kapelou Delykvenc.

„Tento fesťák navštevujeme pravidelne a vždy sa sem tešíme. Je tu super atmosféra. Zahráme klasický best of set. S usporiadateľom sme sa tentokrát vzácne dohodli, že v jednom regióne zahráme dve akcie, ale každú v inej zostave. Červeník sme hrali v starej zostave so špeciálnym programom Vitaj!, našim albumom z roku 1998, ktorý mal 20. výročie“ prezradil líder kapely Inekafe Vratko Rohoň, ktorá zahrá v Trebaticiach v piatok.

Zahraničnou hviezdou festivalu bude v sobotu Boban Markovič Orkestar. Repertoár kráľa balkánskych dychoviek tvoria cigánske klasiky, ale predovšetkým hity filmov Emira Kusturicu a vlastné skladby, ktoré teraz opäť predstavia aj na Slovensku.

„Hrali sme u vás už viackrát. Máme radi slovenské publikum, je temperamentné a rado sa zabáva. Zahráme všetky naše pecky a zatancujeme si spolu,“ teší sa na koncert Boban Markovič.

Zdroj: Tlačová správa Hody Trebatice