Hody Trebatice roztancuje Boban Markovič Orkestar

Temperamentná kapela vystúpi na festivale Hody Trebatice pri Piešťanoch, ktorý sa bude konať 16. a 17. augusta 2019. Okrem Balkáncov potvrdili účasť kapely Horkýže Slíže a Inekafe.

Boban Markovič a jeho syn Marko, kráľ a princ balkánskych dychoviek, neúnavne križujú koncertné pódiá po celej Európe, aktuálne každý so svojou kapelou. Svojou hrou inovujú tradičnú rómsku dychovku vplyvmi z celého sveta a s ľahkosťou stierajú rozdiely medzi starou kultúrou a postmodernou.

Boban Markovič a jeho orchester z obce Vladican Han na juhu Srbska odrážajú spletitý príbeh rómskeho etnika na Balkáne. Repertoár tvoria cigánske klasiky, ale predovšetkým hity filmov Emira Kusturicu a vlastné skladby, ktoré teraz opäť predstavia aj na Slovensku. A to 16. a 17. augusta 2019 na festivale Hody Trebatice.

„Hrali sme u vás už viackrát. Máme radi slovenské publikum, je temperamentné a rado sa zabáva. Zahráme všetky naše pecky a zatancujeme si spolu,“ teší sa na koncert Boban Markovič.

Na Slovensku balkánsku dychovku spopularizovali skvelé Kusturicove filmy. Boban Markovič nahrával hudbu k dvom z nich – Underground a Arizona Dream.

Boban Markovič Orkestar už dávno svojim úspechom boduje nielen na Starom kontinente. Na konte má množstvo medzinárodných úspechov, tradične sa zúčastňuje a významných európskych a zámorských festivalov. Organizátor festivalu Hody Trebatice si ich bol nedávno vypočuť v Maďarsku.

„Pozvali ma na koncert do Budapešti. Títo hudobníci sú absolútna jednotka v balkánskych dychových skupinách, to som si nemohol nechať ujsť. V ich nezameniteľnej hudbe sa cigánske prvky jedinečne snúbia s balkánskym temperamentom a aj preto som ich pozval na náš festival,“ neskrýva nadšenie organizátor Dušan Drobný.

Text a foto: Tlačová správa – Hody Trebatice