Hody Trebatice štartujú už zajtra, zahrajú Petra Janů, No Name aj Majk Spirit

Už tento piatok štartujú na Motokárovej Dráhe v Trebaticiach obľúbené hody. Festival ponúka 17. a 18. augusta skvelú zábavu a koncerty Majka Spirita, Zuzany Smatanovej a skupín No Name, Desmod, Zoči Voči, Družina, Slobodná Európa, Extip a Metalinda. Zaspievajú aj zahraniční hostia – česká stálica Petra Janů a britská popová legenda Racey.

Na Hody Trebatice zavíta po prvýkrát slovenská skupina No Name, ktorá zahrá to najlepšie z jej playlistu.

„No Name má k festivalom pozitívny vzťah. Jednak sa stretávame s kolegami z branže, jednak s fanúšikmi, na krásnych miestach Slovenska , Moravy a Čiech. Pohodová atmosféra, podľa mňa fesťáky nemajú chybu. Na hody sa veľmi tešíme. Je síce pravda, že sa v Trebaticiach veľmi nezdržíme, na durhý deň hráme s kolegami z kapely Kryštof v Liberci. Takže sa pokúsime vnímať Trebatice intenzívne aspoň počas koncertu…“ plánuje Igor Timko z kapely No Name.

Česká legendárna speváčka Petra Janů má rada festivaly a ich neopakovateľnú atmosféru. Na Hodoch Trebatice si chce vypočuť aj ďalších interpretov a kapely.

„Teším sa veľmi na Hody Trebatice, rada cestujem na Slovensko. Zaspievam všetky hity, na ktoré si fanúšikovia spomenú. Minulý rok mi vyšlo novinkové CD „Blázni“, tak zahrám niečo aj z neho. S radosťou vám predstavím aj skupinu Amsterdam,“ prezradila Petra Janů.

Na Hody Trebatice sa chystá aj kapela Družina, ktorá hrá slovenský folklór v rockovom šate. Družina zahrá nové skladby zo zatiaľ posledného albumu Neni dobre.

„Festivaly majú svoje čaro pre našu kapelu, milujeme ten pocit, keď si s nami ľudia spievajú naše pesničky a zabávajú sa na náš žáner hudby. Nič nie je lepšie ako hrať pod holým nebom, zvuk ozveny fujary, huslí ci píšťal je neopísateľný. Aj atmosféra vonku a improvizácia nám na každom koncerte ukazuje nové rozmery, energiu hudby či ľudí. V Trebaticiach budeme hodovať, tešíme sa na tradičné jedlá, dobrú hudbu, atmosféru a srdečných ľudí,“ neskrýva radosť speváčka skupiny Družina Danka Kurtíková Ferienčiková.

Fanúšikov dobrej zábavy roztancuje britská popová legenda Racey hitmi ako Lay Your Love on Me  a Some Girls. Obľúbený festival v malej západoslovenskej dedine ponúkne okrem hudby aj sprievodný program. Pre návštevníkov sú prirpavené dve veľké tribúny s výhľadom na pódium, veľkokapacitný stan, kde sa môžu skryť pred slnkom či dažďom, alebo odtiaľ môžu pohodlne sledovať koncert.

Zdroj: Tlačová správa/Nora Krchňáková Foto: Mário Petlák