Na cestách v Trnavskom kraji zahynulo tento rok už 15 ľudí

Polícia upozorňuje na medziročný nárast počtu obetí dopravných nehôd. Dnes v noci vyhasol za Trnavou ďalší mladý život. BMW, ktoré šoféroval 24-ročný muž, zišlo z cesty a viackrát sa prevrátilo.

„Apelujeme najmä na mladých vodičov, aby boli rozvážni a jazdili zodpovedne. Dopravné predpisy nie sú stanovené preto, aby sme skúšali, či ma nachytajú policajti, ale preto, aby sme sa z ciest vrátili domov živí a zdraví. Častými príčinami nehôd, ktoré zavinili mladí ľudia, býva práve príliš vysoká rýchlosť,“ uviedla hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová.

Osobné auto BMW 330d podľa jej slov dnes po polnoci zišlo na rovnom úseku medzi Trnavou a obcou Zvončín mimo cestu a viackrát sa prevrátilo. „Nárazy vyhodili vodiča mimo auta a s ťažkými zraneniami bol prevezený do nemocnice, kde zraneniam podľahol. Príčiny nehody polícia vyšetruje aj za pomoci znalca z odboru cestnej dopravy a bola nariadená pitva, pri ktorej sa vylúči alebo potvrdí požitie alkoholu, prípadne iných návykových látok,“ dodala hovorkyňa.

Minulý týždeň si nehoda medzi Trnavou a Bučanmi vyžiadala dve obete a začiatkom tohto týždňa polícia informovala o 22-ročnom vodičovi, ktorý medzi Drahovcami a Madunicami jazdil rýchlosťou 158 k/h.

Od začiatku roka do dnešného dňa došlo v Trnavskom kraji k 14 tragickým dopravným nehodám, pri ktorých zahynulo 15 ľudí. V porovnateľnom období minulého roka je to nárast o tri zbytočné úmrtia.

Zdroj: KR PZ Trnava