Vážna nehoda pred Trnavou si vyžiadala dve obete

Hasiči a záchranári od rána zasahujú pred vjazdom do Trnavy v smere z Piešťan, kde sa čelne zrazili dve autá.

„Na mieste je viacero zranených, dve osoby podľahli zraneniam. Cesta je uzavretá,“ informovala dnes ráno polícia prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

„Pri miestnej časti Oravné došlo k čelnej zrážke medzi dvomi autami. Vodič Renaultu Trafic jazdiaci v smere od Trnavy prešiel z nezistených príčin do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcou Daciou Duster. Vodič Dacie utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. V Traficu sa viezlo spolu 5 osôb, z ktorých jedna pri nehode zomrela a ostatní sú zranení. Polícia cestu uzatvorila a vykonáva odklon dopravy,“ doplnila neskôr hovorkyňa polície Martina Kredatusová.  Príčiny nehody a mieru zavinenia vyšetrujú.

Polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali predpisy a najmä na mokrých cestách prispôsobili jazdu nielen svojim schopnostiam, ale aj poveternostným podmienkam. Vo vyjazdených koľajach môže väčšie množstvo vody vytvoriť aquaplaning, pri ktorom dochádza k strate kontaktu s vozovkou a auto sa stáva neovládateľné. Preto treba pri jazde autom myslieť aj na tieto okolnosti a znížiť rýchlosť jazdy.

Zdroj: Polícia SR