Minister školstva navštívil ZŠ Mojmírova a Hotelovú akadémiu Ľ. Wintera

Školstvo je jednou z oblastí, ktorých sa pandémia dotkla zásadným spôsobom, žiaci i učitelia piešťanských škôl však podľa ministra neľahkú situáciu zvládli.

S fungovaním dvoch piešťanských škôl sa prišiel v piatok 21. januára oboznámiť minister školstva Branislav Gröhling. Počas návštevy Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera ocenil piatich najúspešnejších študentov, ktorí školu reprezentovali na národnej aj medzinárodnej úrovni.

Na Základnej škole Mojmírova sa v triede deviatakov zapojil do hodiny informatiky a stretol sa so žiakmi, ktorí ho na návštevu Piešťan pozvali prostredníctvom sociálnych médií. S tretiakmi absolvoval časť hodiny slovenského jazyka.

S učiteľmi minister hovoril o možnostiach zlepšenia ich postavenia v spoločnosti, ale aj celkovej úrovne školstva na Slovensku.

„Dnes som počul, že mladí ľudia sa pri návrate do škôl tešili na učiteľov i spolužiakov. Táto situácia nás určite nikoho neteší, ale mladí ľudia vedia, že vzdelanie je dôležité,“ povedal minister Gröhling po návšteve Hotelovej akadémie Ľ. Wintera. Dodal, že piešťanské školy situáciu zvládajú: „Je to ukážka manažmentu aj dodržiavania jednotlivých pravidiel zo strany rodičov a študentov. A to je pozitívny signál.“

Text: Martin Palkovič

Foto: V. M.