Mestské noviny prezentujú viceprimátora napriek moratóriu

Michal Hynek na titulnej strane a na pomerne rozsiahlom priestore obhajuje organizačné zmeny na mestskom úrade a venuje sa aj prijímaniu mestského rozpočtu.

Noviny Radnica informuje môžu obyvatelia Piešťan nájsť vo svojich poštových schránkach aj v deň parlamentných volieb, v ktorých viceprimátor kandiduje.

Na webe mesta sa elektronická verzia novín Radnica informuje objavila počas moratória, kedy zákon zakazuje činnosť v prospech alebo neprospech kandidujúcich strán, hnutí a koalícií. Michal Hynek vo svojom príspevku nevyzýva k tomu, aby ho ľudia volili. Obhajuje však niektoré negatívne vnímané kroky vedenia mestského úradu, s ktorými je spájaný.

Najväčší priestor venuje organizačným zmenám, ktoré sa na radnici udiali ešte v septembri minulého roka. Naposledy ich na februárovom zastupiteľstve kritizovali poslanci a to aj na základe zistení hlavného kontrolóra.

V súvislosti s mestským rozpočtom hovorí o dohode s poslaneckým klubom Spoločne pre Piešťany a tvrdí, že taký postup nebol v minulosti bežný. K tejto téme sa v aktuálno vydaní mestských novín vyjadruje aj poslanec Tomáš Hudcovič.

Podobný priestor ako teraz viceprimátor, dostal v januárovom čísle primátor Miloš Tamajka, ktorý hodnotil svoje doterajšie pôsobenie na čele mesta.

Mesačník Radnica informuje má podľa štatútu redakčnej rady vychádzať vždy k prvému pracovnému dňu daného mesiaca. Predsedom redakčnej rady je Miloš Tamajka a jej členmi Andrej Klapica, Adela Müllerová, Iveta Pospíšilová, Jiří Rais, Ján Šicko a Peter Tremboš.

Text: Martin Palkovič