Mestská polícia prejedná priestupky len v nevyhnutných prípadoch

Príslušníci Mestskej polície mesta Piešťany budú v teréne priebežne monitorovať uplatňovanie výziev, zákazov a odporúčaní na zamedzenie šírenia nového koronavírusu, ale priestupky budú riešiť len v nevyhnutných prípadoch.

Organizácie piešťanskej samosprávy prijali vlastné opatrenia, ktoré majú prispieť k zastaveniu šírenia nového koronavírusu. Zatvorené sú kultúrne inštitúcie, školy aj škôlky. Radnica odporúča komunikovať s úradníkmi telefonicky alebo e-mailom.

V špeciálnom režime funguje mestská polícia, ktorá bude v najbližších dňoch prejednávať priestupky len v nevyhnutných prípadoch. Jej príslušníci majú príkaz komunikovať s občanmi na vzdialenosť 1,5 metra.

Pri hlásení priestupkov je lepšie využiť telefonické linky 159 a 033/7726802, prípadne e-mail peter.gogol@piestany.sk alebo videovrátnika na budove mestskej polície.

Radnica upozorňuje na obmedzený režim vybavovania stránok a odporúča, aby občania v týchto dňoch zvážili svoju návštevu mestského úradu a v prípade nevyhnutnosti komunikovali s pracovníkmi predovšetkým telefonicky alebo e-mailom.

Až do 23. marca je zatvorená Mestská knižnica mesta Piešťany. Predĺženie výpožičiek je možné realizovať telefonicky (033/77 259 82), alebo prostredníctvom e-mailov dospele@kniznica.sk, detske@kniznica.sk.

„Zároveň čitateľov ubezpečujeme, že počas tohto obdobia im nebudú zasielané upomienky,“ oznámila mestská knižnica.

Podľa odporúčania Služieb mesta Piešťany by ľudia mali zvážiť účasť na pohrebných obradoch. Pohrebná služba pracuje nonstop. (033/77 26982, 0903/485 562, zvonarova@sluzbymesta.sk, gerhatova@sluzbymesta.sk).

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič