Mesto súťaží o detské ihrisko v internetovom hlasovaní

O desať ihrísk, ktoré nechá sponzorsky postaviť spoločnosť Lidl, súperí takmer sto slovenských miest a mestských častí. V prípade úspechu rozhodnú ľudia v internetovom hlasovaní aj o tom, kde bude ihrisko stáť.

„V lete vyrastie na Slovensku desať detských ihrísk Žihadielok. V lokalitách, ktoré vyberú v hlasovaní na internete ľudia, postavíme ihriská a následne ich darujeme mestám. Týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby deti mohli svoj voľný čas tráviť zmysluplne a urobili aj niečo pre svoje zdravie,“ uvádza v tlačovej správe spoločnosť, ktorá má v Piešťanoch už dve prevádzky.

Hlasovanie začína 21. januára na web stránke www.zihadielko.sk a potrvá do 29. februára. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita, jeden hlas navyše môže každý deň získať, ak na stránke zvládne jednoduchú online hru. Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Napriek tomu, že zatiaľ nie je isté, či ihrisko bude stáť aj v Piešťanoch, radnica spustila anketu, v ktorej majú hlasujúci určiť jeho umiestnenie. V hre sú ulice Vážska, Valová, F. E. Scherera a Prednádražie.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a obsahuje osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov.
Všetky herné prvky majú motív Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota desiatich ihrísk je podľa tlačovej správy spoločnosti Lidl 870 000 eur.

Za detské ihrisko pre Piešťany môžete hlasovať na tejto adrese. Ak chcete rozhodnúť, kde bude v prípade úspech stáť, kliknite sem.

Zdroj: tlačové správy Mesta Piešťany a spoločnosti Lidl