Mesto chce 100-tisíc na rozšírenie škôlky

Piešťany sa pokúsia využiť ponuku, ktorú dalo samosprávam ministerstvo školstva. Ak radnica so žiadosťou o dotáciu uspeje, v Materskej škole A. Dubčeka pribudnú dve triedy.

Rezort vyčlenil na podporu rekonštrukcie alebo rozšírenia priestorov materských škôl spolu 9,5 mil. eur. O tieto peniaze sa mohli uchádzať mestá a obce do 24. februára. Piešťanská radnica na túto výzvu zareagovala. Podľa hovorkyne Evy Bereczovej žiada o dotáciu vo výške 100-tisíc eur.

„Rozšírenie kapacity sa bude riešiť nadstavbou, ktorá umožní vznik dvoch nových tried, a tým aj navýši počet detí z pôvodných 50 na 100. Výsledok úspešnosti projektu sa dozvieme do konca mája,“ vysvetlila hovorkyňa.

O miesta v škôlkach je v posledných rokoch veľký záujem, niektoré deti sa však do nich nedostanú. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu chce vďaka tejto výzve dosiahnuť 95 % účasť všetkých štvor- a päťročných detí na predškolskom vyučovaní.

Ďalšie peniaze na rozšírenie kapacity a rekonštrukciu materských škôlok našli piešťanskí poslanci v mestskom rozpočte. Vyše 27-tisíc eur je určených na projektové dokumentácie. Rozhodli tiež, že 78 500 eur pôjde na opravy základných škôl.

Text a foto: Martin Palkovič