Meno nového riaditeľa SMP bude známe najskôr v septembri

Uchádzači o funkciu šéfa Služieb mesta Piešťany predstavia výberovej komisii svoje vízie koncom tohto týždňa. Návrh s menom nového riaditeľa predloží primátor poslancom na najbližšom zastupiteľstve.

Obdobie, počas ktorého majú Služby mesta Piešťany iba dočasnú šéfku, sa predlžuje. Miloš Tamajka koncom júna predpokladal, že riadneho riaditeľa vyberú v letných mesiacoch. Teraz je takmer isté, že to nestihnú.

Pohovor s uchádzačmi, ktorí splnili kritéria sa totiž uskutoční až v piatok 28. augusta. Podľa hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej ich bude 17. „Výberová komisia má päť členov. Zastúpenie v nej majú aj poslankyne Eva Wernerová a Eliška Gocká, ktorá je zároveň zástupkyňou odborového zväzu.“

Meno nového riaditeľa primátor podľa hovorkyne predloží na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Či sa preto poslanci stretnú mimoriadne, zatiaľ nie je jasné. Najbližšie riadne zasadnutie majú naplánované na 1. októbra.

Od odchodu Ernesta Jančinu do dôchodku vedie SMP už tretia šéfka. Právničku tejto organizácie Eriku Studenú menovalo zastupiteľstvo na dobu určitú, keď sa funkcie vzdal Miroslav Procháska.
Poslanec Jozef Malík koncom júna presadzoval, aby sa aktuálne výberové konanie neuskutočnilo a do funkcie bol menovaný jeden z uchádzačov, ktorí prešli predchádzajúcim konkurzom.

Text a foto: Martin Palkovič