Medzi sviatkami podala župa takmer 10-tisíc dávok vakcín, za celý rok ich bolo 356-tisíc

Trnavský samosprávny kraj očkoval proti ochoreniu covid-19 v troch veľkokapacitných centrách aj v období medzi sviatkami. Počas posledných očkovacích dní v roku 2021, ktorými boli 28. a 29. december 2021, dostalo vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech 9 785 ľudí. Župa v tomto roku podala dohomady 356-tisíc dávok vakcín.

Medzi sviatkami bol najväčší záujem o tretie dávky vakcíny. Po Vianociach vyvrcholilo celoročné úsilie trnavskej župy, ktorého súčasťou bolo otvorenie viacerých veľkokapacitných očkovacích centier. Jedno z nich fungovalo v lete aj na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch.

V Trnavskom kraji je zaočkovaných viac ako 55 % obyvateľov, pričom v prípade obyvateľov starších ako 50 rokov to je až 72 %.

„Vzhľadom na záujem našich obyvateľov sme sa rozhodli ponúknuť možnosti očkovania aj medzi sviatkami. V  troch veľkokapacitných očkovacích centrách sme tesne pred koncom roka zaočkovali ďalších 9 785 ľudí. Najviac sme podali tretích, posilňujúcich dávok vakcín, ktoré sú účinnou ochranou pred novým variantom koronavírusu Omicron,“ povedal župan Jozef Viskupič.

Prvé veľkokapacitné očkovacie centrum v Trnavskom kraji otvorili 20. februára 2021 na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. V marci pribudli očkovacie centrá v Dunajskej Strede a Skalici, v máji v Piešťanoch a v Trnave. Očkovalo sa všetkými dostupnými vakcínami – AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen i Sputnik V.

Trnavská župa počas roka zabezpečovala aj výjazdové očkovanie, prostredníctvom ktorého podala až 33-tisíc dávok vakcín. Dostupné bolo vo viac ako 220 obciach. Župa očkovala výjazdovo aj v obchodných domoch, verejných i neverejných zariadeniach sociálnych služieb, na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, na vysokých školách v Trnave.

Zdroj: Tlačová správa TTSK

Foto: TTSK