Máte nepotrebný bicykel? Darujte ho študentom hotelky

Každodenné dochádzanie na prax sa svojim spolužiakom rozhodol spríjemniť študent 5. ročníka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. V rámci celoslovenskej súťaže Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) na tému Zdieľaná ekonomika pripravil projekt Hoteláci na bicykloch.

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera má vo svojom študijnom programe zahrnutú odbornú prax v hoteloch piešťanských kúpeľov. Študenti 2. až 4. ročníka týmto spôsobom zlepšujú svoje zručnosti v hotelovo-gastronomických službách.

„Môj projekt spočíva v umožnení študentom hotelovej akadémie využiť staré nepotrebné bicykle ako dopravný prostriedok na odbornú prax,“ hovorí Emil Adamkovič. Znalosti získané prostredníctvom tohto projektu využije v Stredoškolskej odbornej činnosti. Téma, ktorej sa venuje, má názov Zdieľaná ekonomika.

Budova školy je podľa jeho slov vzdialená od hotelov na Kúpeľnom ostrove viac než 30 minút chôdze. „Minimum študentov si môže dovoliť auto. Doprava autobusom situáciu nerieši, keďže je nutné prestupovať, cesta trvá dlhšie ako peši a navyše je spoplatnená. Študentom by to nielen pomohlo v skrátení dlhej trasy na prax, šetrení finančných prostriedkov, ale aj podporilo pohyb mladých ľudí, ktorý je v dnešnej dobe výrazne zanedbávaný,“ pokračuje autor projektu.

Aj prostredníctvom portálu zpiestan.sk sa rozhodol osloviť ľudí, ktorí majú doma staré nevyužívané bicykle a môžu ich darovať študentom Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. „Bicykel by som osobne prevzal, bol by nanovo nastriekaný a pripravený pomáhať študentom,“ dodáva Emil Adamkovič.

Ak máte doma nepotrebný bicykel a chcete ho darovať na dobrú vec, napíšte na emil.adamkovic@mail.com alebo zavolajte na tel. číslo 0907148002.

Text: Martin Palkovič