Ľudia kradnú aj kvety, ničia tým prácu iných

Iba pár dní vydržal záhon na nedávno vynovenom odpočívadle v mestskom parku. Všetky kvety z neho v noci niekto ukradol. Služby mesta Piešťany majú podobné problémy aj na iných miestach.

Prípravy na Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny finišujú a do skrášľovania Piešťan sa v uplynulých týždňoch pustili aj dobrovoľníci. Členovia Seniorského parlamentu spolu s administratívnymi pracovníkmi Služieb mesta Piešťany nedávno obnovili odpočívadlo za kinom Fontána. Nové kvety, ktoré tam potom nasadili, vydržali iba pár dní.

„Stáva sa to pravidelne. Okrem tohto záhonu, ktorý bol vykradnutý kompletne – nezostala tam ani jedna rastlina, sú často vykrádané aj záhony na Kolonádovom moste. Tam v každom kvetináči niečo chýba,“ hovorí riaditeľka Služieb mesta Piešťany Hana Dupkaničová.

Kvety budú podľa jej slov do otvorenia sezóny opäť vysadené. Záujemcovia o letničky vypestované v mestských skleníkoch, ich nemusia kradnúť. Služby mesta ich totiž veľmi lacno predávajú. „Nejde ani tak o ten rastlinný materiál, ale o tú prácu a čas, o ktorý nás zlodeji oberajú,“ uzatvára riaditeľka.

Text a foto: Martin Palkovič